Kurum Adı : Şerefiye Vali Aydın Güçlü Ortaokulu
WEB Adresi : http://serefiyevagortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Şerefiye Köyü Fatih Mah. Okul Sok. ZARA/SİVAS

VİZYON
Biz odaklı (öğrenci, öğretmen, veli, etkin çevre) eğitim ve öğretimde kalitenin gerçekleştirilmesi. Öğrencilerin kişisel başarılarını ve kapasitelerini arttırarak başarı sözcüğünün anlamını yaşatmak. Yöneticilerin destek ve ilgileri, çalışanların katılımı ve destekleriyle eğitime ağırlık verilerek, başarının kolay olduğu alanlardan başlanıp en küçük başarıların ödüllendirildiği eğitim öğretim ortamının oluşturulması. Sosyal yönünü ön planda tutan bireyler yetiştirmek. Topluma bilinçli bireyler kazandırmak kapsamında eleştiren, eleştiriye açık, sorgulayan bir gençlik yetiştirmek. Çocukların zekâlarının gelişimini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olmak için okul öncesi dönemde ve sekiz yıllık okul döneminde gereken psikolojik desteği sağlamak.

MİSYON
Öğrencilerimizi Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda İlköğretimin amaçlarına uygun şekilde yetiştirmektir.

Öğretmen Sayısı : 6
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 56
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Başlama 09.00, Bitiş 15:20
Derslik Sayısı : 6 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 9
Lojman Bilgisi : 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı başında kaloriferli yeni yapılmış lojmanlarımız faaliyete geçecek olup aile ve bekar öğretmenlerimiz için uygun daireler mevcuttur.
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer (Kömürlü)

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İl Merkezine 105 Km,İlçe Merkezine 33 Km uzaklıktadır.
Ulaşım : Her gün sabah Zara´ya gidip akşam geri dönen köy dolmuşları olup haftasonları köy dolmuşları çalışmamaktadır. Yol düzgün ve asfalt olup kış aylarında arada kapanma durumu olsa da özel araçlarla her zaman ulaşım ve ilçeden gidiş-geliş yapmak mümkündür.
Servis Bilgisi : Taşımalı eğitim kapsamında öğrencileri civar köylerden getiren servisler mevcut olup öğretmenlerimiz için servis bulunmamaktadır.
Yerleşim Yeri Bilgisi : Her gün sabah Zara´ya gidip akşam geri dönen köy dolmuşları olup haftasonları köy dolmuşları çalışmamaktadır. Yol düzgün ve asfalt olup kış aylarında arada kapanma durumu olsa da özel araçlarla her zaman ulaşım ve ilçeden gidiş-geliş yapmak mümkündür.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: